Országos Neveléstudományi Konferencia 2020

Debrecen, 2020. november 5-7.

Debreceni Egyetem MTA Pedagógiai Tudományos Bizottság Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért

November 5. 19:00 - Váradi Judit és Puskás Levente előadóestje

JOHANN SEBASTIAN BACH: G-MOLL SZONÁTA BWV 1020

1. Allegro
2. Adagio
3. Allegro

ROBERT SCHUMANN: HÁROM ROMÁNC OP. 94.

1. Nicht schnell. Moderato
2. Einfach, innig. Simplice, affetuoso
3. Nicht schnell. Moderato

CLAUDE DEBUSSY: KIS SZVIT

1. Csónakon
2. Felvonulás
3. Menüett
4. Balett

KERÉKFY MÁRTON: BEVEZETÉS ÉS TÁNC
ASTOR PIAZZOLLA: CAFÉ 1930

 
Váradi Judit zongoraművész, egyetemi docens, közép- és felsőfokú tanulmányait Debrecenben végezte, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen és az Eötvös Loránd Tudományegyetemen zongora- és szolfézstanár, karvezető, korrepetitor, illetve kulturális menedzser diplomát szerzett. 2010-ben nyerte el PhD fokozatát a Jyväskylä-i Egyetemen, Finnországban. Értekezése címe: Hogyan neveljünk értő közönséget a komolyzenének? A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán 1988 óta oktat. 2016 óta a Nagyváradi Partiumi Egyetem óraadó tanára fő kutatási területén, a koncertpedagógiában. Az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémia és a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar művészeti igazgatója. Kamarazenészként, nemzetközi szakmai versenyek közreműködőjeként és kórusok zongorakísérőjeként külföldön is sokat hangversenyezett. Több hangversenysorozat és a Zenepedagógiai konferencia alapítója.

2015 óta a Debreceni Egyetem Neveléstudományi Doktori Program témavezetője. A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete támogatásával több kutatást vezetett.

2010-ben Artisjus díjat, 2019-ben Debrecen Kultúrájáért díjat kapott.
 

Puskás Levente klarinét- és szaxofonművész, egyetemi docens, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar és a Budapesti Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola szaxofontanára. 1994-ben a Chicagoban megrendezett Young Artist Competition klarinétversenyen 2. díjat nyert. 1995-ben barátaival megalakította a Budapest Saxophone Quartettet, mellyel világszerte koncertezett (USA, Kanada, Németország, Japán, Dél-Korea, Izrael, Mauritius, Hollandia, Franciaország, Belgium, Svájc, Ausztria, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Olaszország). Hat hazai és nemzetközi verseny díját követően 2001-ben elnyerték a világ vezető szaxofongyártó cége, a párizsi székhelyű SELMER szerződését hangszereik reklámozására.

Puskás a Conservatoire National Supérieur de Musique et de Dance de Paris-n Hadady László irányításával a Franciaországban elérhető legmagasabb szintű kamarazenei diplomát szerezte meg. A szintén párizsi Conservatoire National de Musique et de Dance de Montreuil főiskola szaxofonművész-tanári diplomáját szerezte meg. 2014-ben doktorált a Besztercebányai Egyetemen (Akadémia Umení v Banskej Bystrici Fakulta Múzickyh Umení). Mesterkurzusokat tartott Pozsonyban, Piacenzában, Splitben, Antwerpenben és Japánban. A Budapest Saxophone Quartettel 10 CD-je jelent meg eddig, állandó kamarapartnerével, Váradi Judittal Saxonés Tetra címmel készítettek lemezt magyar zeneszerzők műveiből. Artisjus-díjas.

Váradi Judit és Puskás Levente

Határidők

Jelentkezés határideje:
2020. június 20.
2020. június 27.

Jelentkezési határidő
nem előadó résztvevők számára:
2020. szeptember 30.

Korábbi konferenciák

XIX. ONK - Pécs
XVIII. ONK - Budapest
XVII. ONK - Nyíregyháza
XVI. ONK - Szeged
XV. ONK - Budapest
XIV. ONK - Debrecen
XIII. ONK - Eger
XII. ONK - Budapest
XI. ONK - Budapest
X. ONK - Budapest
IX. ONK - Veszprém
VIII. ONK - Budapest
VII. ONK - Budapest
VI. ONK - Budapest
V. ONK - Budapest
IV. ONK - Budapest
III. ONK - Budapest
II. ONK - Budapest
I. ONK - Budapest